Το ξενοδοχείο μας, βρίσκεται σε μια πραγματικά πλεονεκτική θέση, όσον αφορά τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, καθώς σε πολύ κοντινές απόστάσεις από αυτό, βρίσκονται Αρχαιολογικοί χώροι, ξακουστά χωριά της Αρκαδίας και της Ηλείας και απίστευτα φυσικά τοπία.
Στις Βάσσες βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιβλητικούς ναούς της αρχαιότητας, ο οποίος κατασκευάστηκε σαν αφιέρωμα στον Επικούριο Απόλλωνα. Η μοναδικότητά του χαρακτηρίζεται από πολλές μικρές διαφοροποιήσεις τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική του δομή. Ο μεγάλος περιηγητής της αρχαιότητας, Παυσανίας, θεωρεί πώς είναι ο δεύτερος Πελοποννησιακός ναός μετά από αυτόν της Τεγέας σε "κάλος και αρμονία". Ο ναός ολοκληρώθηκε γύρω στο 420-400 π.Χ. και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, εικάζεται πώς αρχιτέκτονάς του πρέπει να είναι ο Ικτίνος, όπου και κατόρθωσε να συνδυάσει τα πολλά προγενέστερα αρχαϊκά χαρακτηριστικά, που θεωρούσε "εκ των ων ου άνευ" η συντηρητική θρησκευτική παράδοση των Αρκάδων, με νέα χαρακτηριστικά της κλασικής εποχής. Απέχει 40 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας.
Στη δυτική Πελοπόννησο, στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Παρά την απομονωμένη θέση της κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δεν υφίσταται αρχαιολογικός χώρος σ’ ολόκληρο τον κόσμο με τόσο στενή αναφορά προς τη σημερινή πραγματικότητα όσο σ' αυτόν της Ολυμπίας. Το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα και ο μνημειακών διαστάσεων ναός του Δία, ο μεγαλύτερος της Πελοποννήσου, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του χώρου. Απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο.
Η Δημητσάνα, αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο δείγμα παραδοσιακής Αρκαδικής αρχιτεκτονικής. Ακόμα και σήμερα γίνεται προφανής στον επισκέπτη η λαμπρή ιστορία του τόπου και είναι εμφανή τα στοιχεία εκείνα που έκαναν κάποτε τη Δημητσάνα εύρωστο οικονομικό κέντρο, πασίγνωστο ανά την Ελλάδα. Η θέα προς τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον Ταϋγετο, είναι εκπληκτική και θα σας αποζημιώσει στα σίγουρα! Η Δημητσάνα έχει χαρακτηριστεί ως Παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός σήμερα και έτσι έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την αρχιτεκτονική της παλιάς Αρκαδίας, που θέλει τα σπίτια πανύψηλα και πετρόχτιστα, απόρθητα και επιβλητικά, αλλά συνάμα γοητευτικά στον επισκέπτη. Οι εκκλησίες της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και το αμφιθεατρικό σχήμα με το οποίο έχει δομηθεί σε υψόμετρο 1000 μ. πάνω από τον ποταμό Λούσιο καθώς και οι περίφημοι μπαρουτόμυλοι της, που έβγαζαν τα "βόλια" κατά την επανάσταση του 1821, την κάνουν σημείο αναφοράς τόσο στην Αρκαδία όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Απέχει 40 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας.
H Στεμνίτσα, ή Υψούς (όπως ονομαζόταν κατά την αρχαιότητα) θεωρείται το γραφικότερο χωριό της Αρκαδίας και ένα από τα πιο όμορφα της Πελοποννήσου. Η εκπληκτική διαδρομή μέσα από το πλούσιο ελατόδασος του Μαινάλου σας προϊδεάζει για την θέα που θα αντικρίσετε μόλις φθάσετε στον προορισμό σας. Το λαμπρό παρελθόν του '21 αλλά και μια παράδοση αργυροχρυσοχοΐας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, την κάνουν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το πλούσιο λαογραφικό μουσείο, για το οποίο η οικογένεια Χατζή παραχώρησε το αρχοντικό της, του 18ου αιώνα, καθώς και τη σχολή αργυροχρυσοχοΐας-μια από τις λίγες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η θρησκευτική ατμόσφαιρα, το φαράγγι του Λούσιου και το κατάφυτο Μαίναλο θα σας αποζημιώσουν. Απέχει 47 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας.
Η τεχνητή λίμνη του Λάδωνα, δημιουργήθηκε από το φράγμα της ΔΕΗ το οποίο κατασκευάστηκε στα βόρεια του χωριού Τρόπαια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το παλιό πέτρινο γεφύρι γνωστό και ως «Της Κυράς το Γεφύρι», το οποίο είναι ορατό από τον επισκέπτη, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες τα νερά της λίμνης το καλύπτουν πλήρως. Η "Κυρά της Άκοβας" , δευτερότοκη κόρη του Γουλιέλμου Βιλεαρδουίνου, ήταν αυτή που το θεμελίωσε.